www.poolstation.nl

weblog 2010


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Amundsen-Nobile toren

28 juli 2010 23:01

Op de heuvel tussen de meren Storvannet en Tvillingvannet hebben de Italianen een 32 meter hoge toren laten bouwen, die ze de klimaatveranderingstoren of de Amundsen-Nobile toren noemen. De toren heeft allerlei hoogtes waar instrumenten kunnen worden gehangen, die de onderste luchtlagen meten. Wat vlak boven de grond gebeurt blijkt moeilijk in modellen te vatten en hier gaan ze meer metingen daarover verzamelen.
website over het project

Links op de achtergrond kun je het atmosferische meetstation boven op de Zeppelinberg zien, 474 meter boven zeeniveau. Beide locaties voor meetinstrumenten vullen elkaar mooi aan en zijn een voorbeeld voor de mogelijkheden in dit dorp.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20100728, 18:10 20100728, 23:01 20100729, 14:40 alle verslagjes met kleine foto's
fjordtelling amundsen-nobile toren vogelklif

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [atmosfeer onderzoek]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.