www.poolstation.nl

weblog 2010


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
Anna de Kluijver Anna de Kluijver houdt een weblog bij, waaruit deze bijdrage is overgenomen. Meer op Vara's Vroege Vogels.

Gisteren ben ik eindelijk aangekomen op Spitsbergen. Het was best nog een lange reis, met 3 tussenstops, met de laatste vlucht van Longyearbyen naar NY-Ålesund als hoogtepunt. Na deze spectaculaire vlucht in minivliegtuigje over de witte bergen van Spitsbergen, stapten we uit in een koud, bar en ongerept niemandsland. Ondanks dat ik al aardig wat van de wereld gezien heb, zeker wat verschillende landschappen betreft, is dit wel heel indrukwekkend en speciaal. Het voelt alsof je op het einde van de wereld bent en dat is het natuurlijk ook zo.
Ik kan er veel over zeggen, maar een foto laat beter zien hoe het er hier uitziet. Ik verblijf met 2 andere Nederlandse onderzoekers, Anna en Corina van het NIOZ, in het Nederlands poolstation. Het Nederlands poolstation bestaat uit kleine hutjes die best primitief zijn. Ze zijn klein en er is bijvoorbeeld geen sanitair en stromend water, dus we moeten naar een ander station voor douche of toilet. Het is wel leuk dat er poolvossen onder het huis wonen, die hoop ik natuurlijk nog te zien, en dat we hier mogen verblijven natuurlijk! Het eten wordt verzorgd door “Kings Bay”, de beheerder van het onderzoeksdorp NY-Ålesund. Het eten is erg goed met een gevarieerd en uitgebreid buffet, zeker voor zo’n afgelegen plek! Er is ook een dorpswinkeltje waar je souvenirs, drank en toiletspulletjes kunt halen; deze gaat twee keer per week anderhalf uur open, waaronder gisteren en toen stond er een flinke rij! En het wordt inderdaad niet donker, wat toch heel apart is!
De mesocosms staan nu nog op de kant, maar de mensen van IFM-GEOMAR, van wie de mesocosms zijn, zijn druk bezig ze zo snel mogelijk in het water te kunnen laten. Het zal nog wel een paar dagen duren voor we echt kunnen beginnen, dus wij hebben het nog even rustig. In de tussentijd kunnen we onze kisten uitpakken en onze laboratoria inrichten, zodat we er klaar voor zijn, als het grote experiment gaat beginnen!
in een overlevingspak


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20100525, 14:30 20100605, 10:13 20100606, 20:10 alle verslagjes met kleine foto's
kuikenexperiment in Nederland Anna is hier de toendra opwarmen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [mensen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.