www.poolstation.nl

weblog 2024


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Aangevallen bij nest

Ik begin het seizoen met het in kaart brengen van de brandgansnesten. Daarbij registeren we de ringen, de legselgrootte en de vechtlust van de ganzen om hun nest te verdedigen. Deze video laat de winnaar zien. Gewoonlijk loop ik sneller weg als ik zo aangevallen wordt, maar ik moest over een 10 cm brede richel en dan wilde ik eerst mijn aantekeningen bijwerken. Apolline Pibarot hielp met het noteren van de ringen en het scoren van de verdediging door de twee nestbezitters. Matthias Bushmann las de ringen met een telescoop, maar maakte ook nog deze video.

Een dag later passeerde een ijsbeer over dit eiland. Gelukkig zonder de eieren te roven.

Overigens kostte het best nog wat moeite om de video vertikaal te zetten en het geluid van de wind te verminderen. Gelukkig zijn er veel tutorials met Adobe Premiere.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20240423, 11:00 20240615, 17:45 20240614, 19:00 alle verslagjes met kleine foto's
Documentaire over Ny-Ă…lesund aangevallen bij nest Een dag veldwerk

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [video]  [brandgans]  [nesten controleren]  [ringen lezen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.