www.poolstation.nl

weblog 2020


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

NASA is hier

8 juli 2020

We hebben zelfs een raketlanceerinrichting in dit dorp. Die heet Svalrak en is voor wetenschappelijk onderzoek in de buitenste atmosfeerlagen. Bijzonder aan deze plek is dat de zonnewinden hier naar de polen afbuigen en de atmosfeer binnenkomen door het magnetisch veld van de aarde. Als het donker is zien we dat verschijnsel als het poollicht of aurora borealis. NASA heeft nog steeds apparatuur klaar staan voor de volgende lancering. Die was gepland dit najaar maar is nu een jaar uitgesteld.

Tegen mijn hut staat een kleine raket die vanaf hier is gelanceerd. Even Molstadt vond hem op de toendra en gaf hem aan mij toen hij vertrok uit Ny-Ålesund.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20200707, 19:34 20200708, 08:30 20200708, 12:00 alle verslagjes met kleine foto's
aangevallen nasa witte walvissen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [atmosfeer onderzoek]  [wetenschap]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.