www.poolstation.nl

weblog 2018


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

Nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Kings Bay

2 juli 2018

De Noorse regering heeft een nieuwe strategie gepubliceerd over de toekomst van Svalbard en de wetenschap op Spitsbergen. In die laatste strategie staan enkele grote veranderingen gepland voor het Noorse Poolinstituut en Kings Bay. We moeten er allemaal een beetje aan wennen. Het Noors Poolinstituut zal een actievere rol spelen in de co√∂rdinatie van het onderzoek terwijl Kings Bay zich meer zal richten op de faciliteiten en het dorp. Er is ook meteen een nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Kings Bay benoemd: Tor Instanes, directeur van Marineholmen in Bergen, op de foto in het midden. Samen met zijn vriend Tore Johan Smidt (rechts op de foto), die vroeger de constructie van het vliegveld heeft begeleid, bezoeken ze nu Ny-Ålesund.
Ze hebben zichzelf voorgesteld aan het personeel van Kings Bay en aan de stationsleiders. En nu bezoeken ze het Nederlands Poolstation om meer te horen over ons werk en onze visie op de toekomst van het dorp. Het was een plezierige en open discussie.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20180628, 12:00 20180702, 11:02 20180704, 11:00 alle verslagjes met kleine foto's
sternen boerderij voorzitter raad van commissarissen bezoekende regionale krant

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [mensen]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.