www.poolstation.nl

weblog 2007


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]
het ringen van een volwassenb sneeuwgors de nestbox waar Yvan de jonge sneeuwgorzen vond

18 juli 2007 14:31

We onderzoeken wanneer de sneeuwgorzen in constant licht de meeste parasieten uitpoepen. Vorig jaar hebben we een nieuwe soort parasiet gevoinden in de sneeuwgors. Olga Dolnik is een expert op het gebied van coccidiosis. Zij heeft in Duitsland vastgesteld dat de zangvogels met name aan het einde van de middag parasieten uitpoepen. Maar hoe is dat hier? We houden een aantal jongen in gevangenschap. Het voeren is een hele klus.
Bas houdt een jonge sneeuwgors vast Olga meet de sneeuwgors alle poep wordt verzameld
Maarten past de opbergers van IKEA aan Maarten en Olga met de eerste jonge sneeuwgors kooitjes met sneeuwgorzen
We hebben erg handige vogelkooitjes van IKEA. Maarten is bezig met naald en garen om er mouwen van oude t-shirts aan vast te maken als opening. Als de eerste jonge sneeuwgors binnenkomt, bediscussiėren Maarten en Olga de metingen. Het houden van de jonge vogels in gevangenschap is een heleboel werk. Ze moeten iedere twee uur gevoerd. Olga doet het meeste nachtwerk, maar de rest van het team moet helpen.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20070716, 15:33 20070718, 14:31 20070721, 11:00 alle verslagjes met kleine foto's
postbeambte sneeuwgors parasieten vangst Isdammen

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [sneeuwgors]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.