www.poolstation.nl

weblog 2017


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]

 
[vorige] [volgende]

unwanted visitor

21 June 2017

In het Nederlands Poolstation doen we al bijna 30 jaar onderzoek aan brandganzen. Twee teamleden werkten op het eiland Storholmen aan gedragsobservaties van broedende ganzen. Toen was er ineens die ijsbeer en moesten ze snel en veilig het eiland via de andere kant verlaten en de draaiende video achterlaten. De ene camera werd omgegooid zonder iets te filmen. De andere camera laat de ijsbeer zijn op zijn ontdekkingsreis. Hij eet verscheidene eieren van broedende eidereenden en ook een ganzennest voordat hij uit beeld verdwijnt. De grote burgemeesters ruimen de laatste eiresten op.


Natuurlijk zijn dit schokkende ervaringen voor de onderzoekers. het gebeurt helaas steeds vaker. Onze voorbereiding is uitgebreid. niet alleen schietles, maar ook ijsbeergedrag. Er zijn protokollen gevolgd en er is geen enkel schot of lichtkogel afgevuurd. Wel hebben ze meteen de boel opgebroken en zijn opgehaald van het eiland. Ze hadden bij zich een wapen, een knalpistool, twee radios, een satteliettelefoon en een noodbaken. Gelukkig is alles goed gegaan en hebben we nu een indrukwekkend filmpje.


 [thuispagina]  [weblog]  [wetenschap]  [mensen]  [station]  [ny-ålesund]  [waarnemingen]  [poolles]  [overzicht]  [english]
click for english language
[vorige] [huidige] [volgende] [overzicht]
20170621, 13:00 20170621, 15:00 20170624, 15:09 alle verslagjes met kleine foto's
zeevogels tellen ongewenst bezoek panorama dorp

Deze pagina heeft de volgende sleutelwoorden meegekregen: [ijsbeer]  [video]  Je kunt op een sleutelwoord klikken voor pagina's over hetzelfde thema.